Ultrahangos vizsgálat (UT)

Ultrahangos vizsgálat (UT) – mit kell róla tudni?

Az ultrahangos vizsgálat (UT) az egyik legismertebb, és leggyakrabban alkalmazott roncsolásmentes anyagvizsgálati módszer. Célja, hogy ki tudjuk mutatni a vizsgált alkatrészekben lévő esetleges térfogatos és síkszerű folytonossági hibákat.

A vizsgálat során ultrahangot vezetünk a vizsgálati darabba. Az eltérő akusztikus tulajdonságoknak köszönhetően kapjuk meg a szükséges információkat az adott anyag esetében fennálló folytonossági hiányosságok helyéről, valamint méretéről.

Az ultrahangos vizsgálat (UT) során lehet alkalmazni többek között átsugárzásos, impulzus visszhang, illetve futásidő-szóródásos technológiát egyaránt.

Gyors és profi ultrahangos vizsgálat (UT)

A roncsolásmentes anyagvizsgálatok egyik leggyorsabb és legegyszerűbb módja az ultrahangos vizsgálat (UT).  Pontos és megbízható eredményekkel szolgál akár azonnal. Könnyen és egyszerűen automatizálható, ráadásul kitűnően megfelel a síkszerű folytonossági hiányosságok pontos és gyors detektálására.

Az ultrahangos vizsgálat (UT) során alkalmazott vizsgálófejek előállítják a szükséges ultrahangot, illetve érzékelik a határfelületekről visszavert ultrahangokat is. Így tehát minél egyenletesebb és tisztább a vizsgálati felület, annál pontosabb mérési eredményeket kapunk. Éppen ezért rendkívül fontos az ultrahangos vizsgálat (UT) során a felület megfelelő és szakszerű előkészítése. Ennek érdekében elengedhetetlen, hogy a vizsgálatot tapasztalt, és a szükséges végzettséggel és tudással rendelkező szakemberek végezzék. Így biztos lehet benne, hogy a lehető legpontosabb mérési eredményeket kapja.

Ultrahangos vizsgálat (UT) – ne bízza a véletlenre!

Cégünk immár több éve foglalkozik roncsolásmentes anyagvizsgálatokkal, melyek egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módja az ultrahangos vizsgálat (UT). Célunk, hogy minden egyes ügyfelünk maximálisan elégedett legyen az általunk nyújtott szolgáltatásokkal, és a kapott mérési eredményekkel.

Az ránk bízott feladatokat kizárólag a legmagasabb tudással, és több éves tapasztalattal rendelkező szakembereink végzik. Az évek során már számtalan vizsgálatot végeztek, melyeket ügyfeleink minden esetben teljes megelégedéssel fogadtak. Minden egyes vizsgálatot a legjobb tudásunk szerint, precízen és a lehető legpontosabb módon végzünk el.

Keressen minket bizalommal ultrahangos vizsgálat (UT) szolgáltatásunkkal kapcsolatban! Garantáljuk, hogy a profi és képzett szakembereink minden egyes kérdést készséggel, maximális szaktudásuk szerint válaszolnak meg.