Ultrahangos falvastagságmérés (KF)

Ultrahangos falvastagságmérés (KF) – amit erről a módszerről érdemes tudni

Az ultrahangos falvastagságmérés (KF) a roncsolásmentes anyagvizsgálatok egyik legmegbízhatóbb módja. Az ilyen típusú mérés során a vizsgálati darabba ultrahangot vezetünk. Ez elkezd terjedni, majd amikor akusztikus határfelülethez ér, részben átvezetődik, de részben visszaverődik. Ennek az átvezetődő, vagy a visszaverődő hangenergiának a megoszlását több dolog határozhatja meg. Ilyen például a határfelület két oldalán található anyagok akusztikai keménységének aránya, az alkalmazott ultrahang hullám típusa és frekvenciája, valamint a beesés szöge.

Mint a legtöbb roncsolásmentes anyagvizsgálat során, úgy az ultrahangos falvastagságmérés (KF) elvégzése esetében is kiemelten fontos a megfelelő előkészítés. Pontos eredményeket ugyanis kizárólag a tiszta, száraz, és rozsdamentes felületeken lehet kimutatni. Szintén kiemelten fontos, a használt eszközök és műszerek a vizsgálati anyag tulajdonságaihoz mérten legyenek beállítva.

Ultrahangos falvastagságmérés (KF) – milyen esetekben lehet alkalmazni?

Az ultrahangos falvastagságmérés (KF) elvégzésére minden olyan anyag esetében lehetőség van, amelyben az ultrahang adott, és lehetőleg konstans hangsebességgel tud terjedni. Vannak azonban olyan anyagok, amelyek esetében az ultrahang szóródása és csillapodása olyan nagy mértékű, hogy az megakadályozza a pontos mérési eredmények elérését. Ezért ilyen anyagoknál nem lehet az ultrahangos falvastagságmérés (KF) módszert alkalmazni.

Megbízható és pontos ultrahangos falvastagságmérés (KF)

Cégünk több éve végez roncsolásmentes anyagvizsgálatokat, számtalan ügyfelünk megelégedésére. Tapasztalt szakembereink rendelkeznek a szükséges végzettséggel és maximális szaktudással, amely elengedhetetlen a pontos és megbízható mérési eredmények elérése érdekében. Minden esetben a vizsgálati anyag és a mérni kívánt tulajdonságok alapján határozzuk meg, hogy milyen mérési módszert kell alkalmaznunk a legpontosabb eredmények érdekében.

Az ultrahangos falvastagságmérés (KF) során szakembereink megfelelően előkészítik a vizsgálni kívánt tárgyat. A tiszta, rozsdamentes és száraz felület ugyanis elengedhetetlen az ilyen típusú vizsgálatok elvégzése során. Különféle professzionális készülékeket alkalmazunk, melyek előállítják a szükséges ultrahangot. Profi vizsgálófejjel vannak ellátva, és a megfelelő csatolóközeg segítségével érzékelik a visszavert ultrahangot.

Ultrahangos falvastagságmérés (KF) – bízza profi szakemberekre!

Elsődleges célunknak tartjuk, hogy minden ügyfelünk számára megbízható és pontos mérési eredményeket nyújtsunk az ultrahangos falvastagságmérés (KF) során. Tapasztalt szakembereink a lehető legjobb tudásuk szerint végzik a vizsgálatokat, így biztosan a legmegfelelőbb eredményeket tudják kimutatni.

Amennyiben kérdése merült fel az ultrahangos falvastagságmérés (KF) szolgáltatásunkkal kapcsolatban, keresse kollégáinkat bizalommal!