Tömörségvizsgálat (LT)

Tömörségvizsgálat (LT) – amit tudni kell erről a módszerről

A roncsolásmentes anyagvizsgálatoknak számtalan módja létezik, ilyen többek között a tömörségvizsgálat (LT) is. Ez a módszer egy egyszerű fizikai törvényen alapul. A vizsgálandó felület két oldalán nyomáskülönbséget indukálunk, majd különféle eljárási módok segítségével észleljük az esetlegesen átszivárgó közeget vagy töltetet. Egyes eljárásokkal pedig azt vehetjük figyelembe, hogy tartja-e a túlnyomást vagy a létrehozott vákuumot a vizsgálandó tér. Ez egy rendkívül gyors és hatékony módszer. Ezen felül lokális vagy integrális tömörtelenség is kimutatható az ilyen típusú vizsgálatok során.

A tömörségvizsgálat (LT) rendkívül könnyen és eredményesen alkalmazható az alábbi szerkezetek tömörségének vizsgálata esetén:

  • a tároló tartályok,
  • a hőcserélő csőrendszerek,
  • a szerelvények,
  • a hegesztési varratok,
  • a nyomástartó berendezések,
  • valamint az egyéb zárt terű szerkezetek.

Profi tömörségvizsgálat (LT)

Egy jó szakember minden esetben nagy gondossággal készíti elő a vizsgálandó tárgyakat a munka elvégzését megelőzően. Minden egyes tömörségvizsgálat (LT) során meg kell határozni egyrészt a tömörtelenség helyét, valamint annak mértékét.

Fontos megemlíteni, hogy az egyes módszerek érzékenységében és a vizsgálati folyamat összetettségében jelentős eltéréseket lehet tapasztalni. Egy igazán profi szakember a legjobb tudása szerint segít kiválasztani a leginkább megfelelőnek tartott tömörségvizsgálati módszert, illetve a vizsgálati módszerek kombinációját.

Tömörségvizsgálat (LT) – miért érdemes minket választani?

Több éve fennálló vállalkozásunk elsődleges célja, hogy kiváló és megbízható mérési eredményeket tudjunk biztosítani az új és a már meglévő ügyfeleink részére. Ennek érdekében kizárólag a legjobb minőségű eszközökkel dolgozunk. Szakembereink a több évtizedes tapasztalat mellett maximális szaktudással rendelkeznek.

Leendő és meglévő partnereink számára biztosítjuk, hogy minden általunk végzett vizsgálat során törekszünk a lehető legprecízebb és legpontosabb eredmények elérésére. Kollégáink minden egyes vizsgálatot az arra vonatkozó szakmai előírásoknak megfelelően, és a legjobb tudásuk szerint végeznek el.

Amennyiben kérdése merült fel a tömörségvizsgálat (LT) szolgáltatásunkkal kapcsolatban, keresse szakembereinket bizalommal! Garantáljuk, hogy képzett és tapasztalt kollégáink minden felmerülő problémát szakszerűen, és a legjobb tudásuknak megfelelően tudnak megoldani.