Szemrevételezéses vizsgálat (VT)

Szemrevételezéses vizsgálat (VT) – amit erről a módszerről tudni érdemes

A roncsolásmentes anyagvizsgálatok, így többek között a szemrevételezéses vizsgálat (VT) elsődleges célja az alkatrészekben és szerkezeti elemekben lévő eltérések feltárása. Ennek a módszernek a legnagyobb előnye, hogy a vizsgálat alatt semmilyen mértékben nem károsodik a vizsgálati darab.

A nagyobb mértékű folytonossági hiányok és az anyagfogyások kimutatására, a geometriai eltérések meghatározására, valamint a korrodáció nyomainak detektálására is a szemrevételezéses vizsgálat (VT) a legelőnyösebb módszer. Egy rendkívül egyszerű vizsgálatról van szó, melynek során csak közvetett szemrevételezés során van szükség egyéb vizsgálati eszközre. Az észlelt hibákat és eltéréseket könnyedén és egyszerűen lehet dokumentálni fotó segítségével.

Profi és megbízható szemrevételezéses vizsgálat (VT)

Közvetlen vizsgálat esetében szabad szemmel, esetleg egy nagyító segítségével végezzük el a vizsgálatot. Az észlelt felületi eltéréseket és hibákat regisztráljuk. A közvetett szemrevételezéses vizsgálat során pedig valamilyen optikai eszköz segítségével (pl. endoszkóp, boroszkóp, fiberszkóp) hajtjuk végre a vizsgálatot. Ez a módszer a nagyon nehezen hozzáférhető helyek esetében kerül alkalmazásra.

A szemrevételezéses vizsgálat (VT) nem csak kizárólag önálló vizsgálatként, de más típusú roncsolásmentes anyagvizsgálati módszerek kiegészítő elemeként is megállja a helyét.

A számtalan különféle vizsgálati módszer között nehéz lehet a választás. Egy profi cég azonban segíthet eldönteni, hogy melyik típusú vizsgálat nyújtja a legmegbízhatóbb, és az igényeinknek megfelelő eredményeket.

Szemrevételezéses vizsgálat (VT) – miért érdemes minket választani?

A szemrevételezéses vizsgálat (VT) nagy fokú szakmai tudást, és gyakorlatot követel a legjobb eredmények kimutatása érdekében. Cégünk immár több éve végez ilyen típusú vizsgálatokat.  Elsődleges célunknak tartjuk, hogy megrendelőink minden esetben meg legyenek elégedve az általunk nyújtott szolgáltatásokkal, és a kapott mérési eredményekkel. Szakembereink rendelkeznek a szükséges szakmai tudással és végzettséggel. Számtalan ügyfelünknek köszönhetően hatalmas tapasztalatra tettek szert, amely biztosítja, hogy mindig maximális tudással végezzék el a rájuk bízott feladatokat.

Amennyiben kérdése van a szemrevételezéses vizsgálat (VT) szolgáltatásunkkal kapcsolatban, keressen minket bizalommal! Szakembereink garantáltan megoldást találnak bármilyen felmerülő probléma esetében.