Roncsolásos anyagvizsgálat

Roncsolásos anyagvizsgálat – mit kell róla tudni?

A roncsolásos anyagvizsgálat elsődleges célja az anyagok fizikai, kémiai és technológiai tulajdonságainak meghatározására. A korszerű tervezési, minősítési, valamint méretezési tevékenységek során olyan anyagjellemzők meghatározására van szükség, amely elképzelhetetlen lenne a roncsolásos anyagvizsgálat elvégzése nélkül.

A gyakorlatban a roncsolásos anyagvizsgálat két nagy területen kerül alkalmazásra. Egyrészt a minőségellenőrzés során rendkívül pontos módon tudjuk kimutatni a termékek megfelelőségét, és tudjuk tanúsítani az ellenőrzést, amennyiben ezt a módszert alkalmazzuk. Ezen kívül az üzemelő berendezések vizsgálatára is a roncsolásos anyagvizsgálat a lehető legmegfelelőbb módszer.

A gépek és a berendezések jelentős mechanikai igénybevételnek vannak kitéve a használat során. Ez sok esetben törést, alakváltozást és meghibásodást okozhat. Ezek természetesen súlyos következményekkel járnak, és rendkívül veszélyesek lehetnek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az anyagvizsgálat elvégzésére profi és tapasztalt szakembereket bízzunk meg.

A roncsolásos anyagvizsgálat elvégzése több módon történhet meg. Ilyen lehet többek között a mechanikai anyagvizsgálat, a metallográfiai vizsgálat, vagy pedig az analitikai vizsgálat. A különböző módszerek közül kizárólag egy igazán profi szakember tudja eldönteni, hogy melyik a vizsgálni kívánt eszköz esetében a legmegfelelőbb. Ebben segítünk mi.

Pontos és megbízható roncsolásos anyagvizsgálat

Cégünk több éve végzi különböző anyagok vizsgálatát többféle módszerrel. Ilyen például a roncsolásmentes, illetve a roncsolásos anyagvizsgálat. Szakembereink több éves tapasztalattal, és maximális szaktudással rendelkeznek a lehető legpontosabb mérési eredmények elérése érdekében. Az évek során számtalan vizsgálatot végeztünk, melyekkel ügyfeleink minden esetben teljes mértékben meg voltak elégedve.

Minden egyes roncsolásos anyagvizsgálat az előírásoknak megfelelően, professzionális körülmények között történik. Korszerű és profi mérési eszközeink és készülékeink mellett, szakképzett és profi kollégáink biztosítják az általunk végzett munka kiváló minőségét.

A roncsolásos anyagvizsgálat megkezdése előtt, szakembereink minden esetben alaposan leellenőrzik, és előkészítik a vizsgálni kívánt tárgyat vagy anyagot. A vizsgálat során ugyanis kizárólag a tiszta, rozsdamentes és száraz felületek esetében tudjuk a mérési eredményeket teljes pontossággal megállapítani.

Roncsolásos anyagvizsgálat – ne bízza a véletlenre!

A roncsolásos anyagvizsgálat elvégzése rendkívül fontos, hogy biztonságosan és megfelelően működjenek a különböző gépek és eszközök. Éppen ezért érdemes igazán profi szakembereket választani. Cégünk elsődleges célja, hogy minden ügyfelünk számára a lehető legpontosabb mérési eredményeket tudjuk biztosítani. Keressen minket bizalommal!