FERMANDOR Kft. anyagvizsgáló cégként a 2000-es évek elején kezdte meg működését az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. területén belül. Fő profilunk a roncsolásmentes anyagvizsgálati munkák, azaz NDT végzése.

Munkánk nagy része Atomerőmű specifikus, szekunder és primer köri anyagvizsgálatot folytatunk közel 20 éve. Az Atomerőművi jelenlétünkön kívül az ország számos részén számítanak anyagvizsgálati tevékenységünkre Partnereink. Szakembereink a ’90-es évek elején kezdtek el az Atomerőművön belül anyagvizsgálóként dolgozni. Tapasztalatunk van az olaj-, vegyi- és villamosipari anyagvizsgálatokban.

Néhány fontosabb terület, melyekre FERMANDOR Kft. anyagvizsgálati tevékenysége kiterjed:

Csővezetékek és acélszerkezetek hegesztett kötéseinek, nyomástartó berendezések, tartályok, villamos és egyéb atomerőművi berendezések, lapos acéltermékek, kovácsolt, alakított és öntvény alkatrészek vizuális, folyadékbehatolásos, mágneses, ultrahangos, radiográfiai és tömörségi vizsgálata.

Az Atomerőművi projekt munkák anyagvizsgálatán kívül 2017 eleje óta már a karbantartások közbeni anyagvizsgálati munkákban is részt veszünk, több sikeres főjavítást tudhatunk magunk mögött.

Cégünk törekszik a versenypiaci igényeknek megfelelni, így folyamatosan fejlesztjük eszközállományunkat, illetve képezzük Szakembereinket.