Radiográfiai/Gammagráfiai vizsgálat (RT)

Radiográfiai/Gammagráfiai vizsgálat (RT) – mit kell róla tudni?

A radiográfiai/gammagráfiai vizsgálat (RT) során ki lehet mutatni az adott vizsgálati darab belsejében lévő különféle térfogati hibákat, valamint az esetleges térfogatos folytonossági hiányosságokat. Az anyagon rövid hullámhosszú sugárzások hatolnak át, majd egy arra érzékeny filmen, vagy egy digitális képlemezen (CR) árnyékot vetnek az elnyelődéstől függően. Ezáltal könnyen kimutathatóak az anyag belsejében lévő térfogati hibák.

A vizsgálat minőségét számos tényező befolyásolhatja. Ilyen például az anyag vastagsága, a képlemez vagy a használt film minősége, valamint a vizsgált tárgy és a film és a sugárforrás egymáshoz viszonyított távolsága.  A radiográfiai/gammagráfiai vizsgálat (RT) egyszerűen és megfelelően szemlélteti az esetleges hiányosságokat.

A radiográfiai/gammagráfiai vizsgálat (RT) számos alkalmazhatósági területe közül néhány:

  • öntvények vizsgálata
  • vasbeton vizsgálata
  • tartályok varratainak vizsgálata
  • nyomástartó edények varratainak vizsgálata
  • csővezetékek hegesztett kötéseinek vizsgálata
  • alumínium, valamint acél szerkezetek hegesztett varratainak vizsgálata
  • korrózió, vagy erózió okozta eltérések kimutatása

Radiográfiai/gammagráfiai vizsgálat (RT) – miért érdemes minket választani?

A radiográfiai/gammagráfiai vizsgálat (RT) egy nagyon jól és könnyen dokumentálható eljárás. Az anyag minőségétől függetlenül lehet alkalmazni, legyen szó akár kisebb, akár nagyobb falvastagságról. A vizsgálat eredményét tartalmazó film, illetve digitális képlemez könnyedén és egyszerűen tárolható.

A vizsgálatok során minden esetben törekszünk a lehető legpontosabb mérési eredmény elérésére. Minden egyes vizsgálatot a több éves tapasztalattal, és a lehető legmagasabb szaktudással rendelkező szakembereink végzik. Garantáljuk, hogy a ránk bízott feladatokat mindig professzionálisan, a legjobb tudásunk szerint végezzük el.

Professzionális és megbízható radiográfiai/gammagráfiai vizsgálat (RT)

Az általunk végzett vizsgálatokat minden esetben a magasan képzett, tapasztalt szakembereink végzik el, akik rendelkeznek a szükséges végzettséggel és tudással. Így minden ügyfelünk biztos lehet benne, hogy a lehető legpontosabb mérési eredményeket nyújtjuk, és legjobb tudásunk szerint, professzionális módon végezzük el a ránk bízott feladatokat.

Amennyiben kérdése van a radiográfiai/gammagráfiai vizsgálat (RT) szolgáltatásunkkal kapcsolatban, keressen minket bizalommal! Profi, tapasztalt és megbízható szakembereink minden felmerülő problémát szakszerűen, a legjobb tudásuk szerint tudnak megoldani.