Mágnesezhető poros vizsgálat (MT)

Mágnesezhető poros vizsgálat (MT) – mit érdemes tudni róla?

A roncsolásmentes anyagvizsgálatok során az egyik leggyakrabban alkalmazott módszer a mágnesezhető poros vizsgálat (MT). Ennek lényege, hogy a mágneses mező erővonalai különböző módokon szóródnak a ferromágneses anyagokban, és a vizsgálati anyagban lévő folytonossági hiányok helyén lokális pólusok alakulnak ki. Ezeken a helyeken gyűlik fel a vizsgálati felületre felhordott finomszemcsés mágnesezhető por. Ezáltal tökéletesen láthatóvá válnak a felületen, valamint a felület közelében lévő folytonossági hiányok. A mágnesezhető poros vizsgálat (MT) a környezeti körülményektől függően történhet fluoreszkáló és színkontrasztos anyagokkal egyaránt.

A mágnesezhető poros vizsgálat (MT) során többféle módszert lehet alkalmazni:

  • áramátfolyásos módszer
  • kézi járommágnesezés
  • tekercs mágnesezés
  • mellé helyezett vagy átmenő vezetőkkel

Bármelyik módszer alkalmazására is van szükség, nagyon fontos, hogy tapasztalt és képzett szakemberek végezzék a vizsgálatokat.

Megbízható mágnesezhető poros vizsgálat (MT)

Cégünk immár évek óta végez roncsolásmentes anyagvizsgálatokat, melyek egyik legmegbízhatóbb módja a mágnesezhető poros vizsgálat (MT). Szakembereink rendelkeznek a vizsgálatok elvégzéséhez szükséges végzettséggel, és maximális szaktudással. A ránk bízott feladatokat minden esetben a legjobb tudásunk szerint, precízen és gyorsan végezzük el.

A mágnesezhető poros vizsgálat (MT) során kimutatjuk a felületi és a felülethez közeli térfogatos, illetve síkszerű folytonossági hiányokat. Ez a módszer különösen jól alkalmazható a repedés jellegű hiányosságok érzékelése esetén. Egyik nagy előnye, hogy rendkívül gyorsan kivitelezhető, és szinte azonnal kimutatjuk általa az eredményt.

Szakembereink számára nem jelent problémát sem a magas, sem pedig az alacsony hőmérsékletű anyagok vizsgálata sem. Ráadásul a vizsgálatot akár vékony bevonaton keresztül is tudjuk alkalmazni, amennyiben a felület szennyeződésmentes. A mágnesezhető poros vizsgálat (MT) során ugyanis rendkívül fontos, hogy a vizsgálni kívánt felület a zsíros és olajos szennyeződésektől mentes legyen, hiszen csak így tudjuk biztosítani a pontos mérési eredményeket. Kollégáink minden esetben teljes körűen előkészítik a vizsgálat tárgyát a mérési feltételeknek megfelelően.

Gyors és pontos mágnesezhető poros vizsgálat (MT)

Cégünk hatalmas tapasztalattal rendelkező és képzett szakemberei minden esetben a lehető leggyorsabban és legpontosabban végzik el a vizsgálatokat. Elsődleges célunknak tartjuk, hogy minden ügyfelünk elégedett legyen az általunk nyújtott szolgáltatás minőségével. Keressen minket bizalommal!