Keménységmérés (HT)

Keménységmérés (HT) – amit erről a módszerről tudni kell

A keménység a fémek azon ellenállása, amelyet a fém kifejt a nála keményebb test behatolásával szemben. A keménységmérés (HT) során ennek a mértékét diagnosztizáljuk. Ennél a típusú vizsgálatnál is kiemelten fontos, hogy az eszközök megfelelően és szakszerűen legyenek előkészítve. Minden esetben tisztának, rozsdamentesnek és száraznak kell lennie a vizsgálni kívánt felületnek annak érdekében, hogy pontos eredményeket érjünk el. Amennyiben a vizsgálati tárgy nem éri el az öt kilogrammot, akkor egy megfelelő tömegű, stabil alátámasztó szerkezetre van szükség. Ez azért fontos, mert a kis tömegű és kis falvastagságú minták esetében, az vizsgálat során keletkező rezgések miatt előfordulhat, hogy hibás eredményeket kapunk.

Profi és megbízható keménységmérés (HT)

Cégünk immár több éve végez roncsolásmentes anyagvizsgálatokat, melyek közül az egyik legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb módszer a keménységmérés (HT). Profi és tapasztalt szakembereink már számtalan alkalommal végeztek ilyen típusú vizsgálatokat. Elsődleges célunknak tartjuk, hogy minden egyes ügyfelünk elégedett legyen az általunk végzett munkával. Ennek érdekében minden esetben törekszünk a maximális pontosságú mérési eredmények elérésére. Kivétel nélkül minden vizsgálat során betartjuk az erre vonatkozó előírásokat, és a legmagasabb szakmai tudással és tapasztalattal végezzük a ránk bízott feladatokat.

A keménységmérés (HT) megkezdése előtt minden esetben alaposan előkészítjük a vizsgálni kívánt felületet. Ez rendkívül fontos, hiszen az eredmények csak tiszta, rozsdamentes és száraz felületek esetében lehetnek teljesen pontosak.

Az előkészítés után a vizsgálati tárgy tulajdonságaihoz mérten beállítjuk a készülékeket és eszközöket. Ezután az utóművet a kijelölt mérési pontokra illesztjük, majd a legjobb tudásunk szerint elvégezzük a keménységmérést. Általában a minimum három ütés átlagérték számít irányadónak. Amennyiben a vizsgálni kívánt eszköz kis falvastagságú, illetve nem éri el az öt kilogrammot, biztosítjuk a stabil, megfelelő tömegű alátámasztó szerkezetet, ezzel is garantálva a legpontosabb eredményeket.

Keménységmérés (HT) – bízza profi szakemberekre!

Kollégáink rendelkeznek a szükséges végzettséggel és szaktudással a profi és megbízható keménységmérés (HT) elvégzése érdekében. Szakembereink több éves tapasztalattal rendelkeznek, így biztos lehet benne, hogy minden esetben szakszerűen, és az előírásoknak megfelelően végezzük a vizsgálatokat. Keressen minket bizalommal!